Når i skal have et barn, så kommer i til at skifte rigtig mange bleer, og derfor er det en god idé at finde et godt puslebord, så bleskiftene bliver behagelige både for jer og barnet. Der findes rigtig mange forskellige pusleborde, nemlig både væghængt puslebord, puslekommode, puslebord med opbevaring og mange flere varianter - find jeres favorit her på siden!
Spar 20%
Normalpris 3.619,00 kr.
Medlemspris 2.316,00 kr.
Vejl. pris 2.895,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 2.344,00 kr.
Medlemspris 1.500,00 kr.
Vejl. pris 1.875,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 2.344,00 kr.
Medlemspris 1.500,00 kr.
Vejl. pris 1.875,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 2.494,00 kr.
Medlemspris 1.596,00 kr.
Vejl. pris 1.995,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 3.481,00 kr.
Medlemspris 2.228,00 kr.
Vejl. pris 2.785,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 3.056,00 kr.
Medlemspris 1.956,00 kr.
Vejl. pris 2.445,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 1.569,00 kr.
Medlemspris 1.004,00 kr.
Vejl. pris 1.255,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 2.106,00 kr.
Medlemspris 1.348,00 kr.
Vejl. pris 1.685,00 kr.
Viser 1 ud 8 af 8 (1 sider)

Puslebord

Hvorfor skal jeg have et puslebord?

Hvis du ikke har mulighed for, at lave pusleplads nogle steder, vil det være en god idé, at investere i et puslebord. Du kommer til at bruge rigtig mange timer på at skifte ble og vaske din baby, og derfor er det godt at have et puslebord. En god pusleplads kan være med til at gøre hele oplevelsen meget bedre, for både dig og dit barn. Med det helt rigtige puslebord, undgår du at skulle stå i akavede stillinger, når du skal skifte ble på dit barn. Står du mere afslappet, vil det også smitte af på din baby.

Et puslebord kan virke genkendeligt for dit barn, på den måde vil dit barn hurtigt finde ud af, at når i er ved puslebordet, så skal der skiftes ble. Samtidig finder dit barn også hurtigt ud af, at ved puslebordet kan der pludres med forældrene og skabes øjenkontakt. Puslebordet gør det nemt for jer som forældre, når der skal skiftes ble, fordi det giver jer mulighed for at have alt hvad i skal bruge, lige ved hånden.


Hvordan vælger jeg et puslebord?

Der findes et hav af forskellige pusleborde, og det kan være svært at finde ud af, præcis hvilket puslebord du skal vælge. Skal dit puslebord hænge på væggen, med mulighed for at det kan foldes sammen. Dette er ofte et godt valg, hvis pladsen er trang. Vælger du et puslebord, med enten kommode eller reol til, har du mulighed for at have alt hvad du skal bruge, når dit barn skal pusles, lige ved hånden. Når du skal vælge dit puslebord, er det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke behov du og din familie har.

Der er nemlig stor forskel på pusleborde, når det kommer til størrelse, funktionalitet, opbevaring og materiale. 
Når du skal vælge dit puslebord, er det vigtigt at du vælger et puslebord, der passer til din højde. En god tommelfingerregel er, at vælge et puslebord, der har samme højde som dit køkkenbord. Du kommer til at bruge rigtig mange timer ved puslebordet, derfor er det vigtigt at vælge et puslebord, som passer godt til dig ergonomisk. Vælg også gerne et puslebord, hvor dig og din baby har rig mulighed for at få øjenkontakt, det er ofte ved puslepladsen der skabes nærvær. 

Et puslebord er også et møbel, som i skal kigge på i minimum 2-3 år, det kan derfor være en fordel, at vælge et puslebord som passer godt ind i jeres hjem, så i slipper for at skulle ud og købe et nyt, fordi i er trætte af at kigge på det.

Hvor skal puslebordet placeres?

Hvis du placerer puslebordet på børneværelset, er det praktisk med et fritstående puslebord, som kan flyttes rundt efter behov. Det kan være en god idé, at placere puslepladsen i soveværelset i starten af dit barns liv, sådan at du nemt kan skifte ble på dit barn om natten, uden du vækker barnet. På den måde undgår du både forstyrrelser og uro. Når barnet så skal have sit eget værelse, kan du altid rykke puslebordet med ind på børneværelset. Puslebordet vil være velkendt for barnet, og derfor kan overgangen til børneværelset gøres lidt nemmere, fordi barnet kender til puslebordet og det derfor kan give en tryghed. Der er også mange der vælger at placere puslebordet på badeværelset eller i bryggerset, fordi der er nem adgang til både vand og sæbe. Du kan placere puslebordet lige der, hvor du synes det opfylder jeres behov bedst.

Hvor længe bruger man et puslebord?

Hvor længe i skal bruges jeres puslebord, afhænger rigtig meget af barnet. Det siges dog ofte, at i kan bruge et puslebord i de første 2-3 år af barnets liv. Det er dog mest i starten i får brug for puslebordet, hvor barnet ofte skal have skiftet ble. Når først barnet er blevet større og i måske har taget buksebleerne i brug, så kan det være i får mindre og mindre brug for et puslebord. Derfor vil det afhænge rigtig mange af jeres barn og de behov i har i familien.

Et væghængt puslebord

Hvis pladsen er trang, eller i blot ikke ønsker at se på puslebordet hele tiden, så kan et væghængt puslebord faktisk være en rigtig god idé. Et væghængt puslebord er som ordet lyder, et puslebord der hænger på væggen, som så kan foldes op og ned. Derfor får i pakket puslepladsen væk når den ikke er i brug, og den vil dermed ikke tage for meget plads i det rum, hvor i har valgt puslepladsen skal være.

En ulempe ved det væghængte puslebord kan dog være, at der ikke er meget opbevaringsplads. Hvor fordelen ved et væghængt puslebord er, at det ikke tager ret meget plads og at det nemt kan pakkes væk.

Almindeligt puslebord

Der findes også de helt almindelige pusleborde, som ofte har hylder til opbevaring. Disse pusleborde tager ofte lidt mere plads i hjemmet, og er derfor ikke beregnet til et alt for lille hjem. De almindelige pusleborde er ofte et højt møbel, med hylder både foroven og forneden, og på den måde er der rigtig meget opbevaringsplads hvor du kan opbevare både bleer, cremer, klude og stofbleer og hvad du ellers har brug for ved puslepladsen.

For at skabe et pænt udtryk, kan du bruge nogle af de populære foldekasser til opbevaring af småting ved puslepladsen. På den måde får du organiseret alt det du skal bruge, samtidig med at det ser rigtig flot ud.

Puslekommode

Hvis i har brug for rigtig meget opbevaring ved puslepladsen, så kan en puslekommode være rigtig praktisk for jer. En puslekommode giver mulighed for, at opbevare alt barnets tøj ved puslepladsen, så i altid har alt barnets tøj lige ved hånden. Med en puslekommode får i også slået pusleplads og tøjskab sammen, og dermed sparer i noget plads.

Opbevaring ved puslebordet

Hvis der er noget der virkelig er behov for ved puslepladsen, så er det opbevaring. Der er så mange småting der skal være indenfor rækkevidde, når barnet skal pusles, at det kan være næsten umuligt at holde styr på. Derfor er det en rigtig god idé at have nogle kurve til opbevaring på puslepladsen, så det hele er organiseret og nemt at komme til.

Små børn kan nemt blive utålmodige når det er pusletid, og derfor er det en rigtig god idé at have alt lige ved hånden når barnet skal pusles. Find derfor nogle gode kurve eller kasser til puslepladsen, så i altid har det hele, samtidig med at det ser pænt og ordentligt ud.

Uro til puslebordet

Børn bliver meget let utålmodige, særligt når de skal have skiftet ble. Det kan godt ende i en lidt stresset situation både for barnet, men også for forældrene, når barnet begynder at græde eller ikke vil ligge stille når han eller hun skal skiftes. Derfor kan du med fordel underholde dit barn ved at hænge en uro ved puslebordet, som barnet kan ligge og kigge på mens bleen skiftes.

Med en uro ved puslebordet kan du måske redde et par ekstra minutter, så du kan få skiftes barnets ble og gøre det til en mere rolig situation for jer begge. Du kan vælge en uro med søde figurer, som barnet godt kan lide at kigge på, eller du kan vælge en musikuro, som barnet kan ligge og kigge på og lytte til.

Vælg en god puslepude til puslebordet

Lige meget hvilket puslebord i vælger, så er det vigtigt at i vælger en god puslepude. Når barnet skal ligge på puslepladsen og blive skiftet, er det vigtigt at barnet ligger godt. Både fordi det er sundt for barnet, men også for at give dig lidt ekstra tid inden dit barn bliver utålmodigt. Med en god puslepude er du også sikker på, at dit barn ligger trygt og godt, og ikke lige så nemt kan trille ned, fordi der ofte er høje kanter på en puslepude som minimerer risikoen for at dit barn triller ned af puslepladsen. 


Udvalgte lige nu